Wandelroute Korenburgerveen

Winterswijk  - 4,5 km

Een klaphek geeft toegang tot het natuurgebied Korenburgerveen. De wandeling volgt een oude veendijk. Hier werd vroeger het veen gewonnen. Nu groeien hier, met hun voeten in het water, honderden kleine berkenboompjes.

Lees verder »

Kommiezenpad Winterswijk

Winterswijk  - 5 km

Het grensgebied tussen Winterswijk en Duitsland is stil en verlaten. Toch werd juist in dit gebied het spannende kat- en muisspel gespeeld met de grenspolitie. Het Kommiezenpad herinnert hier aan.

Lees verder »

Wandeling Landgoed Mentink

Winterswijk  - 5 km

De textielbaron die in 1930 het Landgoed Mentink stichtte is in zijn opzet geslaagd: het landgoed is niet uiteen gevallen. Over het landgoed loopt nu een vijf kilometer lange wandelroute.

Lees verder »

Wandeling Landgoed Gossink

Winterswijk  - 10 km

Wandelen door de Achterhoek betekent wandelen over onverharde wegen, langs beken en over oude landgoederen. Hierbij biedt deze dunbevolkte streek de wandelaar ook nog alle ruimte en rust.

Lees verder »

Corlese Veldentocht

Winterswijk  - 12 km

In buurtschap Corle bij Winterswijk wonen ongeveer 350 mensen op ruim acht vierkante kilometer. Geen wonder dat een wandeling rond Corle stille wandelwegen en veel ruimte betekent.

Lees verder »

Korenburgerveen Schaddenpad

Winterswijk  - 12 km

Natuurgebied het Korenburgerveen wordt beschermd door een bufferzone om het gebied. Het 12 kilometer lange Schaddenpad voert je door het grensgebied tussen cultuur en eeuwenoud hoogveen.

Lees verder »

Route Harmienehoeve

Winterswijk  - 16,5 km

De wandelroute Harmienehoeve is een grenswandeling. Eerst door Nederland, halverwege de grens over en terug door Duitsland. Het is er stil en de weggetjes zijn smal en vaak onverhard.

Lees verder »

NS-wandeling Vragenderesch

Winterswijk  - 17 km

De treinreis van station Winterswijk West naar station Groenlo-Lichtenvoorde duurt maar zeven minuten. Maar je kunt er ook voor kiezen de wandelroute Vragenderesch te lopen en zo deze afstand wandelend te overbruggen.

Lees verder »

Klompenpad Achterwooldsepad: het coulisselandschap van Winterswijk

Winterswijk  - 18 km

Het coulisselandschap op zijn mooist. Dat is wat het Achterwooldsepad je 18 wandelkilometers lang biedt. Het klompenpad door het buitengebied van Winterswijk gaat door kleinschalig landschap, waarbij stukjes bos,  bomenrijen, hagen en struiken als coulissen van een toneel zorgen voor een steeds veranderend uitzicht.

Lees verder »

Scholtenpad Ratum

Winterswijk  - 19 km

Het Scholtenpad wandel je niet in één keer. De rondwandeling om Winterswijk telt maar liefst 103 kilometers. Maar voor de dagwandelaar is het Streekpad opgedeeld in acht (rondgaande) dagwandelingen.

Lees verder »

Grasduinen Winterswijk

Winterswijk  - 20 km

Redacteuren van het blad Grasduinen (over natuur, wandelen en fotografie) hebben de wandeling Grasduinen Winterswijk uitgekozen als één van hun favoriete wandelingen.

Lees verder »