Smokkelpad ‘s-Heerenberg

's-Heerenberg  - 5 km

Tegen de grens met Duitsland ligt al eeuwenlang het plaatsje ‘s-Heerenbergh. Als grensplaats had ‘s-Heerenberg altijd veel te maken met smokkel. Het 5 kilometer lange Smokkelpad staat in het teken hiervan.

Lees verder »

Zeddammer Bos

Zeddam  - 5 km

In het Bergherbos kun je on-Nederlands wandelen. Dat is te danken aan de voorlaatste ijstijd. Het stuwende landijs van toen heeft gezorgd voor het mooie heuvellandschap nu. Het trekt veel wandelaars en fietsers.

Lees verder »

Hettenheuvel-route Bergherbos

Kilder  - 5 km

Met zijn 93 meter is de Hettenheuvel het hoogste punt van het Bergherbos. Deze door Natuurmonumenten uitgezette en gemarkeerde wandelroute gaat er naar toe. Maar niet rechtstreeks: eerst wordt de Kale Jacob bezocht.

Lees verder »

Laarzenpad Nevelhorst

Didam  - 6,5 km

Het 6,5 kilometer lange Laarzenpad voert langs recreatieplas de Nevelhorst en door het er achter gelegen natuurgebied Greffelkamp. De plas zelf is het domein van honderden watervogels.

Lees verder »

Wandeling Zonderbos door het Bergherbos

Beek  - 6,5 km

Uitspanning ’t Peeske is een populaire uitvalsbasis voor een wandeling door het Bergherbos. De 6,5 kilometer lange rondwandeling Zonderbos is er een van. Je wandelt door het Zonderbos, over stijgende bospaadjes en oude wegen, langs Wolkenland en een voormalige zandafgraving met prachtig uitzicht.

Lees verder »

Wandeling ’t Peeske route | Bergherbos

Beek  - 7 km

Het is niet de hoogste top van het Bergherbos, maar wel de top met het mooiste uitzicht. Dit dankzij de 21 meter hoge uitkijktoren die bovenop de Hulzenberg staat. De 7 kilometer lange ’t Peeske route, die Natuurmonumenten heeft uitgezet, gaat er naar toe. Een afwisselende boswandeling.

Lees verder »

Klompenpad Kelrepad

Kilder  - 13 km

Het Kelrepad had ook Killerpad kunnen heten. Want, zo lees ik, niet alleen Kelre, maar ook Killer is een oude benaming van het plaatsje Kilder, het startpunt van dit klompenpad. De gemarkeerde wandelroute voert over onverharde landweggetjes, door het Bergherbos en heeft als letterlijk hoogtepunt de 80 meter hoge Kale Jacob.

Lees verder »