Wandelroute Paardenkolk Slangenburg

Doetinchem  - 4 km

Voor wandelaars op Landgoed Slangenburg speelt het kasteel een centrale rol. Van hieruit beginnen namelijk de vier bewegwijzerde routes over het landgoed. Ik kies de vier kilometer lange Stikkertwandeling, over brede lanen en smalle bospaden.

Lees verder »

Wandeling Eldrikroute

Laag-Keppel  - 8 km

Ooit stond hier een burcht, nu is Eldrik een klein buurtschap achter de rivier de Oude IJssel. De 8 kilometer lange Eldrikroute voert door de omgeving ervan. De gemarkeerde wandelroute gaat over autovrije weggetjes, langs weilanden, akkers en de Oude IJssel.

Lees verder »

Wandeling Brunsveldwal Slangenburg

Doetinchem  - 8,5 km

Van de Brunsveldse wal is eigenlijk niets meer te zien, maar het bezoek aan het Brunsveld zelf is een wandeling meer dan waard. De 8,5 kilometer lange Brunsveldwalwandeling gaat naar het meest noordelijke deel van Landgoed Slangenburg. Minder parkachtig, maar niet minder mooi.

Lees verder »

Paaltjesroute Rondje Oude IJssel

Laag-Keppel  - 9 km

Laag-Keppel is startpunt van verschillende wandel- en fietsroutes. Ik koos er het 9 kilometer lange Rondje Oude IJssel. Een wandeling over de rivierdijk, door de bossen van Landgoed Keppel en door de plaatsjes Hoog- en Laag-Keppel.

Lees verder »

Wandelroute Wehlse Bos

Wehl  - 9,5 km

Fietsers en wandelaars moeten even aan de kant wanneer de bewoners van landhuis Het Jagershuis over de één kilometer lange rechte oprijlaan aan komen rijden. Zij wonen midden in het Wehlse Bos. Het bos is nog steeds particulier bezit, maar wandelaars en fietsers zijn er welkom.

Lees verder »

Wandelroute Trapezium over Landgoed Slangenburg

Doetinchem  - 11 km

Baron van Baer wilde het anders doen. Het lanenstelsel op zijn landgoed Slangenburg moest in de vorm van een trapezium. De 11 kilometer lange Wandelroute Trapezium neemt je mee over deze niet parallel lopende lanen. Maar het gaat ook door de bossen van het landgoed Slangenburg.

Lees verder »

Wandeling ’t Onland Slangenburg

Doetinchem  - 12 km

Net buiten Doetinchem ligt landgoed Slangenburg, aangelegd in de 17-de eeuw Met twaalf kilometer lengte is wandelroute De Slangenburg lang genoeg om alle delen van het bijna 600 hectare grote landgoed te bezoeken.

Lees verder »