Laag-Keppel

Lengte: 8 km

Wandeling Eldrikroute

Ooit stond hier een burcht, nu is Eldrik een klein buurtschap achter de rivier de Oude IJssel. De 8 kilometer lange Eldrikroute voert door de omgeving ervan. De gemarkeerde wandelroute gaat over autovrije weggetjes, langs weilanden, akkers en de Oude IJssel.

Gemarkeerde wandelroutes

Startpunt is het Toeristische Overstap Punt (TOP) Laag-Keppel. Hier kan worden geparkeerd en beginnen meerdere gemarkeerde wandelroutes.

Zilverreigers

Al snel na het startpunt verlaat ik het fietspad langs de drukke doorgaande weg en wandel verder over een smal autovrij weggetje. In het weiland naast het pad is een groepje zilverreigers neergestreken, boven mij laat een rondcirkelende buizerd duidelijk van zich horen.

Kasteel Keppel

Het uitzicht is weids. In de verte is kasteel Keppel zichtbaar; de wandeling doorkruist hier de weilanden van het landgoed Keppel. Bomenrijen markeren de percelen. Rijen knotwilgen voelen zich hier duidelijk thuis, in het natte landschap achter de rivier.

Berm

Een hardloper verdwijnt in de verte en verder is het stil en verlaten tussen de weilanden en akkers.
Dat wordt anders na het oversteken van de doorgaande weg. Blijkbaar is dit stukje van de route ook een veelgebruikte verbindingsweg. Gelukkig is de berm breed en ik maak er regelmatig gebruik van om langsrijdende auto’s te laten passeren.

Tussen de weilanden

Ook gelukkig is dat de wandeling snel een autovrije zijweg inslaat. Het gaat verder tussen de weilanden door. Ik passeer een half onder water gelopen akker. Ja, het heeft veel geregend de afgelopen weken.

Oude IJssel

De laatste kilometers van de wandeling volgen de oever van de Oude IJssel. Vanaf het fietspad over het dijkje langs de rivier geniet ik nog even van het weidse uitzicht over het water en het achterland.

Watermolen Laag-Keppel

Dan komt de kleine, maar fraaie watermolen van Laag-Keppel weer in zicht. Het betekent het einde van een mooie wandeling door het landschap rond Eldrik.

Bekijk alle foto’s van deze wandeling: