Laag-Keppel

Lengte: 9 km

Paaltjesroute Rondje Oude IJssel

Laag-Keppel is startpunt van verschillende wandel- en fietsroutes. Ik koos er het 9 kilometer lange Rondje Oude IJssel. Een wandeling over de rivierdijk, door de bossen van Landgoed Keppel en door de plaatsjes Hoog- en Laag-Keppel.

Langs de Oude IJssel

Wandelen langs een rivier vind ik altijd mooi. De eerste kilometers van het wandelrondje volgen de Oude IJssel, dus de wandeling begon goed. Rechts de traag stromende rivier, links een mooi uitzicht over akkers en weilanden. Het is hier rustig deze najaarsochtend. Ik groet een paar fietsers die ook dit gecombineerde wandel- en fietspad gebruiken. In de rivier zijn de watervogels actief: meerkoeten, eenden en enkele futen en reigers zie ik er.

Rijksweg

Ik zou het water nog wel langer willen volgen, maar een gele pijl vertelt me dat ik moet afslaan. En dan volgt een iets minder mooi stuk, over de parallelweg langs de drukke Rijksweg. Ik vertrouw er maar op dit deel van de route even nodig is om in het beloofde bosrijke gebied te komen.

Het bos in

Het is even afzien, dat hele stuk over deze ventweg, maar net voordat mijn goede wandelhumeur begint te verdwijnen wijst een gele pijl richting een mooie laan die ik gelukkig mag inlopen. En het wordt snel nog mooier: de route duikt het bos in, over een smal wandelpaadje dat fraai is omzoomd met berkenboompjes.

Landgoed Keppel

Zo arriveer ik in het dorpje Hoog-Keppel, de wederhelft van het stadje Laag-Keppel. Ik passeer de mooie Dorpskerk en wandel even later het Landgoed Keppel op. Het Rondje Oude IJssel blijft de bospaden van dit landgoed volgen, tot het eindpunt van de rondwandeling in zicht komt.

Kasteel Keppel

Vlak voor het eindpunt brengt de route nog een bezoekje aan het Kasteel Keppel, dat nog steeds wordt bewoond door nazaten van de veertiende-eeuwse bouwheer. Het is het mooie eindpunt van een mooie wandeling langs water en door bos.

Bekijk alle foto’s van deze wandeling: