Wandeling Landgoed Ampsenroute bij Lochem

Lochem  - 8 km

De herfst heeft net zijn eerste nachtvorst gebracht als ik ’s ochtendsvroeg begin aan de 8  kilometer lange wandelroute over Landgoed Ampsen. Waar Lochem ophoudt, daar begint het oude landgoed. In 1389 is het gesticht door Wolter van Ampsen.

Lees verder »

Wandeling Lochemse Bergroute vanuit Lochem

Lochem  - 9 km

Een statig wit hek van het Geldersch Landschap vormt de toegangspoort tot de Lochemse Berg. De eerste klim leidt meteen al naar één van de hoogste punten van de “berg”. En naar de oude uitkijktoren, de Belvédère.

Lees verder »

Wandeling Kale Bergroute | Barchem bij Lochem

Barchem  - 9,5 km

Kalenberg of Kale Berg? Volgens Achterhoeks Toerisme zijn beide benamingen voor de 46 meter hoge heuvel bij Lochem goed. In ieder geval – what’s in a name – je kunt er heerlijk wandelen. Prachtige vergezichten, heuvelachtig landschap, een oude Hessenweg en kans op een ontmoeting met de Witte Wieven.

Lees verder »

Graafschapspad Laren – Borculo

Laren  - 21,5 km

Als ik de bebouwing van Lochem verlaat, ontvouwt zich een open stuk landschap. Het geeft me een onbelemmerd uitzicht op de Lochemse Berg. In de verte zweven twee zwanen door de lucht, als paragliders die van de ‘berg’ af komen. Even later begin ik zelf aan de beklimming van de Lochemse Berg.

Lees verder »