Groenlo

Lengte: 6,5 km

Wandeling Marveld Blauw bij Groenlo

De wandelroute Marveld begint en eindigt bij vakantiepark Marveld Recreatie, net buiten Groenlo. Er is een kortere en een langere uitvoering: je kunt kiezen uit 6,5 en 9 kilometer. Wie voor de langere route kiest, loopt halverwege de rondwandeling door naar Natuurpark De Leemputten. Een korte rondwandeling door dit natuurgebied bij Groenlo wordt hier op Wandelbeeld beschreven.

Uitzwermen

Ik besluit vandaag de 6,5 kilometer lange blauwe route te lopen. Bij het startpunt is veel activiteit. De gasten van het Groenlose vakantiepark Marveld zwermen op deze mooie en zonnige zomerochtend al vroeg uit over de Achterhoek: per fiets, per auto, per motor en… wandelend.

Stilte

Net buiten de camping zijn meerdere boeren druk bezig het gras te maaien en binnen te halen. Maar na een kwartiertje wandelen is van alle activiteit in de buurt van de camping niets meer te merken, en is de stilte teruggekeerd die zo kenmerkend is voor de Achterhoek.

Binnenweggetjes

De wandeling gaat voor een groot gedeelte over smalle, slingerende en rustige binnenweggetjes. Het geeft een goede indruk van het mooie buitengebied van Groenlo. Ik wandel langs een fraaie Scholtenboerderij, waarvan het grote voorhuis echter qua omvang in het niets valt bij de immense schuren die er later naast zijn gebouwd. Ook de Scholtenboer heeft moeten innoveren.

Zwolle bi-j Grolle

Via de onverharde Oude Klaverdijk wandel ik het buurtschap Zwolle binnen. Oftewel “Zwolle bi-j Grolle” zoals het plaatselijk bekend staat – en waarmee onderscheid wordt gemaakt met het veel grotere Overijsselse Zwolle.

Groenlo

Vanuit het buurtschap wandel ik via een smal voetpad weer terug richting de stad Groenlo. Om na ruim een uur weer bij het beginpunt van de wandelroute terug te komen.

Bekijk alle foto’s van deze wandeling: