Aalten

Lengte: 7,5 km

Wandelroute Karpermeer

Bij Café Karpermeer, net buiten Aalten, kun je niet alleen terecht voor eten en drinken, maar ook voor wandelen en fietsen. Voor 7,50 euro bestel ik er een wandeltocht. Deze is inclusief twee kopjes koffie of thee, plus een stuk appelgebak.

Loohuisbos

Ik begin met het sportieve gedeelte. Al snel duikt de route het Loohuisbos in. Natuurmonumenten beheert dit 21 hectare grote gebied. Ik wandel over een slingerend bospad langs oude dennen. Tussen de boomstammen door ontdek ik een ven. In het oude bos kun je de boomklever, grote bonte specht en groene specht tegenkomen.

Buitengebied

Na het bos wandel ik verder over stille onverharde en verharde wegen, door het buitengebied van Aalten. De route slaat af en ik doorkruis een tweede stuk bos. Aan de rand van het bos heb ik een weids uitzicht over akkers en groene weiden.

Kluiverspad

De rechte en bredere Haartseweg moet ik delen met nogal wat auto’s die met hoge snelheid onderweg zijn. Ook in de rustige Achterhoek heb je soms een doorgaande weg. Deze kilometer valt uit de toon bij de rest van de wandeling. Gelukkig maakt het Kluiverspad veel goed. Het onverharde pad slingert sloom tussen enkele weilanden door. De berm is bloemrijk, het uitzicht reikt ver.

Scholtenpad

Na een stukje Scholtenpad en enkele honderden meters langs de spoorlijn tussen Aalten en Winterswijk nader ik Café Karpermeer weer. Ik heb er nog een tweede kop thee en een stuk appelgebak tegoed.

Bekijk alle foto’s van deze wandeling: